Függeszkedés

A függeszkedés praktikus lehet különböző céges rendezvényeken, illetve fesztiválokon. Sok embert vonz ez az élmény, valamint reklámforrásnak sem utolsó a hőlégballon, hiszen ha elhelyezünk rá egy feliratot az kilométeres távolságból is látszik.

A függeszkedés megvalósulásához szükséges a megrendelővel való egyeztetés, hiszen több olyan tényezőt is a szervezőknek kell biztosítani, amelyek nélkül nem lehetséges a kivitelezés.

Javasolt, hogy a programot a nyári időszakban a késő délutáni órákra, tehát 17 óra utánra időzítsék a szervezők. A balesetek elkerülése végett van szükség erre a megkötésre. Meleg időben ugyanis olyan légáramok keletkeznek, amelyek véletlenszerűen megemelik vagy lenyomják a ballont, így veszélyeztetik a pilóta uralmát felette. Ezek az ún. termikek, nehezítik a felszállási magasság kontrolálását, a ballon levegőbe emelését vagy éppen a földön tartását. Hűvös időjárás esetén azonban, nyáron is bármelyik napszakban lehetőség van az üzemeltetésre.

A függeszkedéshez továbbá ideális a csapadék- és szélcsendes időjárás. A szervezőknek és a rendezőknek a program előtt néhány nappal egyeztetni kell, hogy előrelátható időjárás alkalmas-e a tevékenységhez. Ha az előrejelzések alapján nem, akkor a programot még ekkor törölni kell. A helyszínen derül ki biztosan a pilóta döntése alapján, hogy a függeszkedés megvalósítható vagy sem.

Ehhez a hőlégballonos programhoz minimum 30 négyzetméteres helyre van szükség, ahol nincsenek zavaró tárgyak, légvezetékek, lámpaoszlopok. A folyamat úgy zajlik, hogy a ballont három ponton kötelekkel a földhöz rögzítik, így a helyszínen tud maradni. A rögzítéshez tereptárgyakra, erősebb fákra, terepjáró gépkocsikra van szükség. Számításba kell még azt is venni, hogy a ballon kissé le fogja taposni a füvet.

A ballonnal ebben az állapotban 15-20 méteres emelkedés lehetséges. Egyszerre 3-4 fő élheti át ezt az élményt, 6-10 percig nyílik lehetőségük a magasból csodálni a kilátást. Az idő letelte után a ballon visszatér a földre, és várja a többi lelkes jelentkezőt.

A függeszkedés szolgáltatás díja ITT olvasható!

Kedvcsináló

Oldaltérkép